Zuidoost gaat een brug nr.1064, vernoemen naar Boy Edgar. Daarmee vormt het een eerbetoon voor een man die veel betekend heeft voor het stadsdeel. De feestelijke opening is op zaterdag 20 oktober 2018. De organisatie is in handen van ProFor, in samenwerking met  Muziekcentrum Zuidoost, Heesterveld Creative Community, schilder Herman Morsink en het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Tanja Jadnanansing, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuidoost neemt de opening voor haar rekening. U bent van harte welkom!

Samen brengen we dan een ode aan Boy Edgar, die bekend is als verzetsheld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog bracht hij Joodse kinderen van Amsterdam naar het Gelderse Heumen waar hij werkte als assistent van de dorpsdokter. In Zuidoost herinneren we hem onder meer

als huisarts, die zijn praktijk  in de flat Hoogoord heeft gehad. Een bijzondere man die als huisarts promoveerde op een onderzoek naar multiple sclerose. Zijn grote muzikale talent kwam in de Bijlmer eveneens tot bloei.

Wij willen Boy Edgar als rolmodel blijvend herinneren en onder de aandacht brengen van de inwoners van de H-buurt Amsterdam Zuidoost en natuurlijk heel Amsterdam.

Het programma is zeer gevarieerd, met muzikale optredens, van onder meer Graziella Hunsel, leerlingen van het Leerorkest en Muziekcentrum Zuidoost. Verder onder meer: een video-compilatie over het leven van Boy Edgar en de onthulling van een portret van Boy Edgar. Dit wordt door Stichting ProFor aangeboden aan het Muziekcentrum Zuidoost.

Zaterdag  :  20 oktober 2018

Tijd         : 15.00 uur tot 18.00 uur. Inloop 14.30 uur.

Plaats     : Muziekcentrum Zuidoost, Hofgeest 139, 1102 EG Amsterdam Zuidoost

Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje!

Ode aan de verzetsheld Boy Edgar afkomstig uit de H-buurt inclusief de Officiële opening Boy Edgar brug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *