Kinderen verdienen gelijke kansen. Kansen om zich te ontwikkelen, kansen om te leren. Leren kan in deze tijd niet zonder laptop. Daarom zet Leergeld zich ervoor in om zoveel mogelijk kinderen van een laptop te voorzien die er nog geen hebben.

De basisscholen gaan weer open in mei. Dit betekent echter niet dat nu weer alles bij het oude is en dit het einde is van de kansenongelijkheid tussen kinderen mét en zonder laptop thuis. Digitaal onderwijs zal nodig blijven

ProFor heeft in samenwerking met de twee kerken, El Encuentro con dios en Centro El Camino een verzoek ingediend bij Stichting Leergeld Amsterdam.

Tot onze grote vreugde zijn een aantal van deze kinderen in aanmerking gekomen voor een donatie, welke vandaag zijn overhandigd.

Jammer is dat Leergeld Amsterdam slachtoffer is geworden van een laffe inbraak. Gevoelloze dieven hebben 76 laptops gestolen. Laptops die de stichting had ontvangen om aan kinderen te geven die er zelf geen geld voor hebben. Juist in deze Corona-tijd zijn laptops onontbeerlijk om ‘bij de les te blijven’. Voor Leergeld was dit een flinke domper op een succesvolle actie. Digitaal onderwijs zal nodig blijven.

We roepen daarom op om Leergeld te blijven steunen zodat zij door kunnen gaan met deze actie en pas hoeven te stoppen als alle kinderen, die het nodig hebben, een laptop hebben.

Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.

Overhandiging laptops aan families in Amsterdam Zuidoost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *