Voor de vierde keer organiseert ING Nederland Fonds de campagne Help Nederland vooruit. De campagne waarbij lokale initiatieven kans maken op een donatie van het ING Nederland fonds. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? De samenleving is in beweging. Burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties worden steeds actiever nu de overheid vaker een stapje terugdoet. We kunnen trots zijn op Nederland maar er is ook nog genoeg te doen. Juist nu we leven in een tijd waarin technologische ontwikkelingen elkaar sneller opvolgen dan ooit tevoren. Dat biedt mooie kansen om problemen anders aan te pakken. Maar we moeten ook zorgen dat iedereen mee kan blijven doen in de digitale wereld. Het ING Nederland fonds steunt maatschappelijke projecten in Nederland die mensen vooruit helpen.

De Prijs van ProFor
ProFor heeft besloten om dit keer ook mee te doen. ProFor is vooral bezig in de H-buurt met het maken van verbinding tussen de bewoners, formele organisaties en de overheid maar ook om de bewoners te mobiliseren. Het vorig jaar bijvoorbeeld bedroeg het aantal bezoekers tijdens onze dagelijkse Open Spreekuur 6.319. Meestal betreft de vraag een bepaald leefgebied, soms ook meerdere leeggebieden. In 2018 hebben 32 personen een betaalde baan gekregen. Van de 32 personen waren er 20 mannen en 12 vrouwen.
De meeste banen werden gevonden in de schoonmaak, maar ook in de horeca (o.a. als keukenhulp) en in de productie. Aan 6 personen/families werden via reageren en coaching een woning toegekend.
Van de 5 organisaties die genomineerd zijn, heeft ProFor de derde prijs gewonnen. De prijs zal besteed worden aan met name activiteiten bestemd voor de achterban en cliƫnten van ProFor. Deze zijn o.a. werken aan taalachterstanden en participatie in de samenleving. ProFor heeft 100 formele stemmen gehad. ProFor is ontzettend trots om als een kleine vrijwilligersorganisatie in de H-buurt van Amsterdam Zuidoost, deze prijs te mogen ontvangen. ING Fonds bedankt!!
Het bestuur en directie van ProFor dankt vooral de rest van de medewerkers
en een ieder die op ProFor hebben gestemd.

ProFor in de prijzen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *