Een rauwe theatervoorstelling over kindermishandeling

Is het slachtoffer de dader of de pleger?

Op dinsdag 9 en 16 november zal ProFor de theatervoorstelling Stop The Beating in Buurthuis No Limit verzorgen. Een pure en persoonlijke voorstelling over kindermishandeling die onder je huid kruipt, geschreven en geregisseerd door Archell Thompson. Je bent geen toeschouwer, maar een getuige. Kunnen we breken met het verleden en met het taboe erover te spreken?

Thompson is helaas ervaringsdeskundige op het gebied van kindermishandeling. Met = weg De voorstelling Stop The Beating, een productie van Stichting Waardenburg, wil de bewustwording voor de gevolgen hiervan vergroten. De minimumleeftijd voor bezoekers is 16 jaar.

Thompson: “Na 5 jaar sta ik weer in het theater, nu samen met de 14-jarige Riley. Stop The Beating gaat over kindermishandeling. In de voorstelling zie je hoe vader en zoon worstelen met verschillende emoties, cultuurverschillen en hoe moeilijk het kan zijn voor een hulpverlener om achter de voordeur te komen. Maar ook hoe loyaal kinderen kunnen zijn naar hun ouders ondanks een onveilige thuissituatie. Door mijn eigen jeugdervaring met kindermishandeling en door er de afgelopen jaren met mensen en kinderen over te praten en in de literatuur te duiken, kwam ik erachter dat kindermishandeling meer is dan alleen een dader en een slachtoffer. Met dit stuk hoop ik dat we met z’n allen meer inzicht krijgen om kindermishandeling nog beter te bestrijden.”

Na de voorstelling is er een dialoog met het publiek in samenwerking met o.a. Blijf groep, Veilig Thuis, Sheela Vyas van preventie project Geweld(ig) Thuis 2.0

Dinsdag : 9 en 16 november 2021
Inloop : 18.30 uur en start 19.00 uur tot 21.00 uur

Locatie : Buurthuis No Limit, Geldershoofd 80, 1103 BG Amsterdam
Plek : Voor 40 personen Informatie : ProFor, Lucia Martis
Aanmelden : L.Martis@profor.nl of 020 6902626
Reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.

Theater voorstelling Stop The Beating