Profor - Bureau voor samenlevingsopbouw binnen het Nederlandse koninkrijk.

logo Profor

Bureau voor samenlevingsopbouw

verslag "ontstressen doe je zo" 12 maart 2016

Op 12 maart organiseerde stichting ProFor voor de eerste keer een verwendag speciaal voor 50-plusvrouwen. Deze dag stond in het teken van Oranje Doet en werd mogelijk gemaakt door Albert Heijn,  VEC-empowerment, vrijwilligers, studenten en vooral onze deelneemsters.

De vrijwilligsters vormden een groep van 20 waaronder gastvrouwen, mani- en pedicures, masseuses, schoonheidsspecialistes en een fotografe. De deelneemsters waren 25 enthousiaste 50-plussers die naar de verwendag kwamen om geblaseerd te worden.

De dag werd gestart door Saffira Dorand, activiteitenbegeleidster, met een vertelpantomime waarin de ouderen naar Curaçao gingen om de Christoffelberg te beklimmen. De deelneemsters mochten meebewegen met het verhaal. De gedachte hierachter was dat ze zich konden opwarmen en bewegen om tot ontspanning te komen. Om de deelneemsters hierin mee te krijgen startten we met een creatief agogisch “spel”. Creatief agogisch handelen is het samen spelen en experimenteren om tot nieuwe verhoudingen te komen met jezelf, ander(en) en de omgeving. Zo krijg je handvatten voor het: omgaan met stress in het dagelijkse leven. De deelneemsters hebben heel enthousiast en actief meegedaan.

Daarna kwam psychiater Glenn Helberg vertellen over de vicieuze cirkel van stressfactoren en hoe deze te doorbreken. De laatste presentatie was van schoonheidsspecialiste Raphaela die de deelneemsters vertelde wat je kunt bereiken als dit je lukt. Tijdens de lunch konden de deelneemsters en de vrijwilligers in gesprek gaan om ervaringen uit te wisselen. Na de lunch kregen de deelneemsters een programma met de volgende vijf onderdelen:

Manicure Pedicure;
Haarsalon;
Massage;
Gezichtsbehandeling / make-up.

Zo hadden wij een vol programma van 10:30 tot 17:00. Aan het eind van de verwendag kregen de deelneemsters een goodiebag en de vrijwilligers bovendien een certificaat van Oranje Fonds uitgereikt. Wij zullen dit schitterende resultaat met de groepsfoto aanbieden aan Oranje Fonds. Moe, maar zeer voldaan, kan de stichting ProFor terugkijken op een zeer geslaagde dag!

Bedankt Oranje Fonds en Albert Heijn!!