Nederland krijgt naast Madurodam, nu ook een Madurobrug.

Geen toeval dat deze in de Bijlmermeer komt. De verzetsheld George Maduro heeft, net als vele bewoners van Amsterdam-Zuidoost, een innige band met dit deel in ons Koninkrijk. Op geen andere plek is onze gemeenschappelijke geschiedenis zo nadrukkelijk fysiek bij elkaar gekomen.

Al langer gingen er stemmen op om ook in de Bijlmermeer onze verzetsheld George Lionel Maduro levend te houden en met Amsterdam-Zuidoost te verbinden. Na een verzoek van de stichting ProFor aan Burgemeester & Wethouders van Amsterdam, heeft die op 21 augustus j.l. definitief daartoe besloten.

Verbinding en overdracht!

De George Madurobrug moet ook generaties met elkaar verbinden en dus ook de jeugd inspireren. Brug 1036, zoals die nog heet, is bij de Karspeldreef (Huntum) op de route van en naar het Nelson Mandelapark. De gedachte hierachter is ook om twee belangrijke vrijheidsstrijders en geschiedenissen met elkaar te verbinden.  

De feestelijke onthulling van de George Madurobrug zal in overleg met de Gemeente Amsterdam en het stadsdeel Zuidoost op een nog nader te bepalen datum plaatsvinden.

Verzetsheld George Maduro nu ook in de Bijlmermeer vereeuwigd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *